БНБ има нов член на Управителния си съвет, съобщава Прессекретариат на

...
БНБ има нов член на Управителния си съвет, съобщава Прессекретариат на
Коментари Харесай

Радев прати в БНБ финансиста Илия Лингорски, който изигра Женя във Васко да Гама от село Рупча

БНБ има нов член на Управителния си съвет, съобщава Прессекретариат на президента:

Държавният глава Румен Радев назначи със собствен декрет № 118 от 15 април 2022 година Илия Лингорски за член на управителния съвет на Българската национална банка, оповестиха от прессекретариата на президента.

Назначението се смята от 18 юни 2022 г. 

Завършва Музикално учебно заведение през 1988 година в гр. София и Химико-технологичен и металургичен университет - София, компетентност " Химични технологии и материали за микроелектрониката и електронни детайли ", 1994.

Специализации: Бизнес администрация и ръководство, Лондон, 1990-1991; Материалознание, Институт на НАТО - Франция, 1995; Приложение на изкуствен интелект в моделирането на материали, Оксфордски университет, 1996; " Рисковете на пазарите на облигации ", 1996.

Експерт към Комисията по изборните бумаги на 7-ото Велико национално събрание; специалист към Комисията по национална сигурност към 37-ото Народно събрание; съветник по план на ЮНЕСКО и Програмата за развиване на Обединените народи за осведомителна система за министерствата на околната среда и неправителствения бранш в страните от Дунавския район, 1993-1994.

Като дете се снима във кино лентата " Васко да Гама от село Рупча " в ролята на Женя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР